Neem contact op met één van onze specialisten.
Tel. 085 04 41 006
E-mail. info@ekstravert.nl
Wanneer u denkt aan zonwering, zijn rolluiken of traditionele screens misschien de eerste vormen van raamdecoratie die bij u opkomen. Maar met de snelle vooruitgang in technologieën en innovatieve ontwerpen, zijn ritsscreens, of ook wel ZIP screens genoemd, steeds populairder geworden als hedendaagse oplossing voor het controleren van licht en warmte in uw huis. Maar wat zijn nu de voornaamste verschillen tussen een screen en ritsscreen? Wat zijn de voordelen van zonwerende ritsscreens en waar kan u deze voordelig aanschaffen?
Indien u opzoek bent naar de ideale zonwering met gewenste specificaties, zijn dit belangrijke vragen die u zich moet stellen om een weloverwegen keuze te maken. Om u hierin te helpen, hebben wij alles op een rijtje gezet zodat u niet langer hoeft te twijfelen over het aanschaffen van het type screen.
Zowel bij een ritsscreen als een klassiek screen wordt een glasvezeldoek strak gehouden tussen twee aluminium zijgeleiders. Het belangrijkste verschil tussen een ritsscreen en een normaal screen zit in de manier waarop het doek strak gehouden wordt. Bij een normaal screen wordt het doek enkel aan de onderzijde strak getrokken door een onderlat. Bij een ritsscreen is naast deze onderlat, ook een ritssysteem aanwezig dat het doek extra stevig verankerd in de zijgeleiders. Dit zorgt ervoor dat het screen perfect op zijn plaats blijft, zelfs bij harde wind en extreme weersomstandigheden. Om van alle voordelen van ritsscreens en screens te kunnen genieten, kan u ze best aan de buitenkant van uw ramen monteren.
Net zoals screens, zijn ritsscreens een mooie, moderne en uiterst praktische vorm van zonwering. Ze beschermen uw huis tegen overtollige warmte en laten een aangename hoeveelheid natuurlijk licht toe binnenshuis. Bovendien dragen ritsscreens bij aan uw privacy. Het is namelijk niet mogelijk om, in gesloten toestand, van buitenaf naar binnen te kijken. U blijft dus genieten van het uitzicht op uw tuin of terras, zonder last te hebben van pottenkijkers. Daarnaast is het mogelijk om ritsscreens volledig elektrisch aan te sturen met een schakelaar, afstandsbediening of een applicatie op uw smartphone. Hierdoor kan u eenvoudig en snel vanuit elke ruimte uw zonnescreen besturen. Bij Ekstravert bevatten alle ZIP screens met elektrische bediening een zonnecel in de motor, waardoor ze volledig op zonne-energie kunnen werken.
Stel zelf uw ZIP screens samen »
De belangrijkste voordelen van ritsscreens zijn de windbestendigheid, de capaciteit om insecten te weren en het creëren van de optimale lichtinval. Bij harde wind kunnen normale screens gaan klapperen en beschadigd geraken. Dit wordt vermeden bij ritsscreens door de stevige bevestiging van het verduisterend doek aan de zijkanten. Deze extra sluiting zorgt er bovendien voor dat insecten niet kunnen binnentreden en er geen lichtinval langs de zijkanten optreedt. Met een ritsscreen kan u door weer en wind genieten van verduistering en maximale privacy.
Ekstravert is een bekend merk in de buitenzonweringsindustrie en staat garant voor kwaliteit en vakmanschap. Bij ons zijn alle ZIP screens 100% op maat gemaakt. Ze zijn verkrijgbaar in diverse transparanties, materialen en afmetingen zodat u het product kan kiezen dat perfect aansluit bij uw woning. Zo kan u in onze collectie uit meer dan 14 verschillende standaard kleuren van A-kwaliteit kiezen voor de verduisterende doeken. Ook overige RAL kleuren zijn mogelijk in optie. De stoffen van elk screendoek zijn op unieke wijze geweven zodat het zonlicht optimaal weerkaatst wordt en een lange levensduur met hoge kleurvastheid verzekerd wordt. De omkasting en geleiders van de ZIP screens zijn speciaal ontworpen uit profielen en componenten in aluminium van hoge kwaliteit. Er wordt een rechte omkasting gebruikt met keuze uit volgende kleuren: wit, crème, technisch zilver en antraciet.
Daarnaast zijn al onze ZIP screens 100% elektrisch en werken ze op zonne-energie doordat ze uitgerust zijn met een zonnepaneel. Het zonnepaneel zet niet alleen zonlicht om in energie maar ook normaal daglicht. Daardoor kan u heel het jaar door onze ZIP screens besturen op zonne-energie en lopen uw energiekosten niet op. Ze zijn zelfvoorzienend en volledig draadloos wat de montage van onze solar screens erg eenvoudig maakt.
Indien u toch verdere vragen of persoonlijk advies nodig heeft over ritsscreens, kan u bij onze uitgebreide klantenservice terecht. U kan met behulp van de chat of door middel van telefonisch contact onze specialisten bereiken. Indien gewenst, kan u ook een afspraak maken in één van onze showrooms om onze producten te bekijken.
Zowel ritsscreens als screens zijn verticale zonneschermen die aan de buitenkant van ramen of gevels worden geplaatst. Een ritsscreen of screen zorgt ervoor dat u de zon en zijn warmte kan blokkeren, terwijl u tegelijkertijd een goed zicht naar buiten behoudt. Om echter optimaal te genieten van hun warmtewerende functie, is het belangrijk om uw ritsscreen of screen aan de buitenkant van uw ramen te monteren. Met buitenzonwering kan u direct zonlicht op het glas vermijden waardoor de warmte niet in uw huis kan binnendringen. Indien u beslist om ritsscreens of screens buiten te monteren, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Naast de locatie van montage, kan u kiezen of u screens handmatig of elektrisch wilt bedienen. Voor elektrische bediening van screens kan u naargelang uw voorkeur kiezen uit een afstandbediening, schakelaar of een applicatie op uw smartphone.
Ritsscreens en hun omkasting zijn over het algemeen waterbestendig en kunnen goed tegen regen. De rits en het speciale doek zijn ontworpen om waterafstotend te zijn. Hierdoor gaat een screen niet doorweekt zijn en zal het water effectief worden afgevoerd. De omkasting is gemaakt uit aluminium, waardoor het goed bestendig is tegen roesten. Bij stormachtig weer zal een ZIP screen extra windvast zijn doordat het screen aan de zijkant verbonden is met een rits. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in diverse weersomstandigheden.
Ritsscreens kunnen op verschillende manieren worden bediend, afhankelijk van de voorkeur en de installatie. Ze kunnen handmatig worden bediend met behulp van een draaistang of een veermechanisme, of ze kunnen worden geautomatiseerd met behulp van een elektrische motor. Bij elektrische bediening van ritsscreens heeft u meerdere opties tot uw beschikking. Zo kan u met een afstandsbediening het screendoek van ritsscreens moeiteloos besturen vanuit eender welke kamer. Verkiest u eerder een klassieke besturing? dan kan u met een schakelaar al uw zonnescreens bedienen. Als laatste bedieningsmogelijkheid van ritsscreens kan het met een smartphone-applicatie waardoor u uw zonnescreens vanuit elke mogelijke locatie kan bedienen. Sommige ritsscreens kunnen zelfs worden gekoppeld aan een smart home of domotica-systeem voor nog meer gemak.
De keuze tussen screens en rolluiken hangt af van de individuele behoeften, voorkeuren en uw budget. Zowel screens als rolluiken hebben hun eigen voordelen en toepassingen. Screens zijn effectief in het blokkeren van zonlicht en warmte, terwijl u kan blijven kijken naar buiten. Ze zijn over het algemeen duurder dan rolluiken, maar vergen weinig onderhoud, hebben een gemakkelijke installatie en zijn een esthetische keuze voor uw woning. rolluiken bieden daarentegen een hogere mate van isolatie, geluidsdemping en beveiliging. Indien u ze volledig sluit, verliest u het zicht op buiten volledig.
Het onderhoud van ritsscreens is over het algemeen eenvoudig en vereist niet veel inspanning. Door regelmatig onderhoud te plegen, kunt u ervoor zorgen dat de screens voor buiten goed functioneren en ze een langere tijd als nieuw blijven uitzien. Regelmatig afstoffen en schoonmaken van het doek met milde zeep en water is voldoende om vuil en stof te verwijderen. Controleer ook of de smalle geleiders waarin het doek beweegt schoon zijn om soepel schuiven te garanderen. Daarnaast is het belangrijk om eventuele schade of gebreken van uw ritsscreens tijdig te repareren. Door deze eenvoudige onderhoudsstappen te volgen, kun u de levensduur en functionaliteit van uw screens behouden. Als u twijfelt of er complexere reparaties of onderhoudswerkzaamheden aan uw doek nodig zijn, raadpleeg de instructies van de fabrikant.